Összes oldalmegjelenítés

2014. december 6., szombat

Sziasztok....

Már több mint 2 hónapja elköszöntem, azt ígérve, hogy a facebook-on fogom ezentúl dokumentálni a hobbimat. Csak egy valamivel nem számoltam...
Az emberek azt hiszik, hogy egy-egy kézimunka 0 ft-ból, 2 perc alatt születik meg....???? Vagy micsoda??? Miért kell engem rendszeresen kitenni annak a kellemetlen szitunak, hogy csak hebegek-habogok, mert nem tudom hogy kell kedvesen és illedelmesen leépíteni a "kéregetőket"???
Persze, csodás érzés, hogy az 1265 éve nem látott "gizike" is szeretne Családi köteléket vagy kulcstartót.... De nekem ez időbe és pénzbe kerül!!!! Van hogy megkérdik: csinálok-e? Mikorra csinálok? Milyet tudok csinálni? ( a legjobb....) : MILYEN VÁLASZTÉK VAN???
Amúgy most fogok nekiállni a 8-dik családi köteléknek.... Már kicsit unom, de ezt is a "visszautasíthatatlan" kategória....
ááááááááá.......
Kiléptem egy olyan színtérre, ahol nem-alkotó emberek találnak meg tömegével.
 Ha ide felraktam bármilyen kézimunkát, a többi blogger nem írta , hogy : Figyu, holnapra nekem egy ilyen kéne!
Per pillanat most is van olyan kérés felém, amihez abszolút nem füllik a fogam, még akkor sem ha fizetne érte.....
Van aki azt tanácsolta, mondjak egy horror árat a kérésre, és akkor úgysem kell neki...
Ez is egy megoldás lehet, végülis.

Az elmúlt időszakban ugyanúgy nézegettem azokat a blogokat amiket eddig, még ha nem is kommenteltem mindenhol.

Amúgy, nektek mi ezzel a kapcsolatban a tapasztalat? Megtalálnak mindenféle kéréssel? Elvállaljátok pénzért? Visszautasítjátok? Ha igen, akkor hogyan???



18 megjegyzés:

  1. Szia Anik... Itt a blogon még sosem kérdezték készítenék e pl angyalkát pénzért... de a facén igen...és annyira megijedtem, hogy hirtelen nem is tudtam mit mondani, mert HA KELL készítenem nem megy...én csak hobbiból készítek akármit és csak saját ajándéknak...Ha van kedvem...Szép hétvégét...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, de akkor ezek szerint téged is "odaát" találnak meg,.... nekem is ez a bajom...
      És én is ugyanúgy "megijedtem" ahogy Te! :)) Mert ha nincs kedve az embernek hozzá,akkor mi van?
      Vagy pl. én most nagyon hímezném a saját kis dolgomat. De nem tehetem, mert Családi köteléket kértek még karácsony előttre....
      Amúgy le is töröltem a hímzős oldalamat... Aki kiváncsi a kézimunkámra az látni fogja....

      Törlés
  2. Szia Anik! Hasonló okok miatt szoktam csak ritkán feltenni facebookra az elkészült munkáimat. Azaz igazság, hogy amiket készítek ajándékba és saját részre készítem. Volt már, hogy kiszámoltam mennyibe is került az elkészítés, mert valaki ugyanolyat szeretett volna, de amikor megmondtam az összeget már nem akarta. :-) Az az igazság, hogy ezeket a kézműves dolgokat ingyen szeretnék az emberek, úgy gondolják, hogy amiből készül az neked van otthon és nem adsz érte pénzt.
    Sajnálom, hogy ilyen okok miatt törölted az oldalad a facebookon, szerettem nézegetni amiket alkottál, remélem itt még megosztod velünk. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos hogy megosztom majd amit csináltam!
      A nővérem sokszor sok okos dolgot mondd nekem, épp nemrégiben kaptam meg tőle, hogy legyek már határozottabb! merjem jobban felvállalni a véleményem, Úgyhogy meg is fogom mondani az illetőnek, akinek nem akarok varrni, hogy elnézést, de nem tudom elvállalni....:)))

      Törlés
    2. " amiből készül az neked van otthon és nem adsz érte pénzt. " Ez tetszik :-D
      Biztos azt gondolják, hogy csak úgy terem a semmiből :-)

      Törlés
    3. Igen!!!! Szüljük a vásznat!!!! :))))
      Mikor mondtam valakinek hogy a pöttyös zweigart-nak tizenezer ft métere, nem akarta elhinni.......

      Törlés
  3. Én a blogokat szeretem, bár a fb-ot is nézegetem, de az egészen más. Az reklám és üzleti oldalt, a többi meg képnézegetés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mostmár én is a blogokat szeretem :))))))) és tényleg inkább üzleti reklámfogás- szaga van szerintem is!

      Törlés
  4. Nem szabad elfelejteni, hogy a kézimunkának nincs ára, nincs benne ,amit időt ráfordítasz...
    Én sokszor napokig készítek egy angyalkát hajócskával...Nem összecsapom, sok idő megy el vele....
    Több mint két hetem ment el egy táskával.... barátnőmnek készült... kérdezték nem e csinálnák...NEM...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ez tetszik nekem!!! :)))))) Ilyen határozottan és kész!!! :))) ezt kéne eltanulnom :)

      Törlés
  5. szia Anikó, én egy gyerekkori szomszéddal jártam így. 30 db szívecske kellene Neki az "ohm " jellel. Amikor mondtam egy korrekt árat / szerintem nekem többe került volna / azt mondta, ennyit nem szán rá, hozzá teszem, Ő masszőr csillagászati árakkal.
    Én is kértem már itt a blogon olyat, hogy én nem tudok csinálni azt, amiket Ő készít, de nagyon tetszik. benne lenne- e egy cserében, bármit választhat az én munkáim közül, szívesen megcsinálom cserébe. ha azt válaszolják rá, bocs nem, akkor sincs harag. remélem ez nem bántó senkinek? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 30 szívecske "ohm" jellel....jaj!!!
      És persze "drága" volt....
      A csere-bere az más....
      Meg az ajándékozás is más!
      Az elmúlt heteim fénypontja az volt, hogy beszálltam egy karácsonyi húzós játékba, és a húzottamnak készíthettem ajándékot! Az se itthonra készült, mégsem volt teher, sőt! Örömmel készítettem, alig várom hogy kibontsa, és megtudjam tetszik-e..!!!!!!!!!

      Törlés
  6. Én nem vagyok fészbukos, de megtalálnak így is, ha akarnak.
    Rendelésre csinálni bármit is, főleg határidőre eléggé nyögvenyelős dolog.
    1-2 dolog még elmegy korrekt összegért, de 30 db na az már nem , és tudtam nemet mondani.
    (hozzátéve, hogy az alapanyag egy részét állták volna..... de sok mindent meg nem. Sajnos még nem dőlt rám az OTP trezorja, hogy ingyen csináljak bármit is idegennek.
    Barátnak ajándékba persze más dolog. Igaz ő nem kér, csak megkapja :-)

    Üdv: egy zugolvasód:Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm hogy írtál!
      Amúgy most konkrétan leírom pl. a 8. családi kötelék sztoriját:
      Apu felesége egy kávézóban dolgozik, 1 éve volt tulajdonos-váltás, ezek új főnökök, az egyik régi pincért már el is küldték... Apu feleségét kedvelik, szeretne "bevágódni" náluk, ezért kért hogy karácsonyra csináljak a főnökének családi köteléket... Most erre mit mondd az ember??? Megcsinálom..... Pedig nem is ismerem ezeket az embereket,akiknek készíteni fogom.... Azért megnyugtattatok: nem vagyok szemétláda, ha nemet merek mondani.....:))

      Törlés
    2. Szívesen olvaslak, de a héten költöztem, és csak ma pótoltam ami kimaradt.

      Erre írtam, ha ajándék, akár ismerősnek, vagy jelen esetben a főnöknek ingyen egész más kategória , mint a fészen egy totálisan vadidegennek, ott tudni kell egy reális összeget mondani ami lefedi az anyagköltséget és a munkát amit dolgozol vele, persze ez nem lehet égbekiáltóan magas sajnos. Vagy tudni kell és muszáj nemet mondani.

      .

      Törlés
  7. Szia Anikó!
    Örülök, hogy újra olvashatlak, bár annak nem örülök, hogy csalódás ért... A FB-hoz nem tudok hozzászólni.. A kézimunka számomra hobbi, soha nem lennék képes szériában dolgozni. Persze van, amikor kérésre elkészítek valamit, de ez is szeretetből megy. Persze vannak különleges esetek, szerintem a Te 8. családi köteléked is ilyen :)
    Egyénként a kézimunka szerintem megfizethetetlenül drága, ezért csak elajándékozni szabad :)))
    És igen, meg kell tanulni "nem"-et is mondani :) - különben az eddigi öröm-hobby kényszermunkává válik... az meg nagyon nem jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, teljesen egyetértek Veled! Még gyorsan megszülöm ezt a köteléket, és utána merülök a Titaniccal.....:)))))) Jóóóóóó sokáig!!!!

      Törlés
  8. Ismerős helyzet. Én kerek perec meg szoktam mondani, hogy kb mennyibe kerülne és megkérdem, hogy ennek tudatában is kérik-e. Talán pofátlan és nyers vagyok, de tényleg nem élünk abban a világban, hogy időt, energiát és pénzt áldozzunk csak úgy fel minden ismerős-ismeretlennek. :/

    VálaszTörlés